Saturday, January 31, 2009

Jom pekena nasi beriani..

Ni combi punya pasal la ni..sampai semalam mimpi pegi salim restoran dan jumpa combi kat sana..so tadi pegi kedai tupperware kat sebelah terus je p salim pekena nasi

berani beriani...tapi tak sedapla..semua rasa masin..acar, nasi, daging, pinggan oops..marah pulak brother salim nanti..Mau cari nasi lemak terliuq le pulak teguk combi punya le licin tapi nasi lemak apa baa dah pukul 12 tengahari dah.....masin tak masin habih la semua tu kih,kih...


Hari tu dah cakap kan I kalau shopping memang tak hinggat dunia..so nak show off nie, dok perabih duit beli apa...hari ni tunjuk satu item je dulu ya..byk yg beli sepanjang cuti CNY (kebanyakan ada unsur2 for english deco...dok giler tu kan sekarang nie) ..kang ada yang pengsan tenguk aden membeli belah sakan...hari tu terbekenan la pulak tenguk collection tin kak annie..nampak tin ni jual kat kedai terus beli je....

Ada tenguk tak Oprah Winfrey show early this week..2 hari dok cerita pasal this woman yang shopping setiap hari sampai rumah dia piled up with the shopping stuff...

Tenguk le living room dia penuh...kat kitchen, bedroom, semua2 tempat le penuh barang
Anak2 dia yg hantar video kat Oprah minta tolong settlekan problem emak mereka..almost 2 months le nak kemas everything...end up with 75 tons garbage..dan barang untuk dijual semula satu building penuh..bayangkan ada 3,000 handbang dan 3,000 shoes tak masuk yg lain2 untuk dijual saja... mau macam histeria dah that woman macam tak percaya...boleh dia cakap, these are not from my house ...my son said, lama2 mama pun jadi macam tu...aiyo I don't want to be a hoarder! Tp mama ni bukan hari2 shopping maa..masih berhemah lagi..psst...

6 comments:

inna said...

eh dasat nya omputih ni...
tak beringat ..hehehe..
kak azah...cantik la tin tu

annie said...

hai azah...masuk je blog azah...nampak nasi beriani...kita baru je siap masak nasi beriani...ari ni bekfast lewat, so masak lunch pun lewat la-jd mkn ptg la pulak...

azah...mana dpt tin tu ? mahal tak, brp $ ? kang...dah bertalu-talu...

mmg ada ya org yg gila soping mcm tu...somi dia tak pernah larang kot..

echah_syed said...

tak sedap ekk.combi tak pernah mkn beriani tapi nasi lemak special pernah mmg sedap ade ayam bagai(sedap ala mamak jek) :)

combi ni selalu penin bila balik dari shopin sbb teda tmpt nak simpan brg laa azah..umah jadi tak kemas walopun sejuta kali berkemas..maklumlaa semua wardrobe lame.

sejak dok sini 23 tahun dah berkotak baju lama combi kasi tukang potong rumput bila dia nak balik timur.

tupperware & kontena hadiah dari sabun bagai pun combi kasi suruh dia bawa balik kg.tak gak pandai kemas umah ni adehh..!

combi dpt bayangkan kalo combi asik beli brg dan tak kasi kat timur tu..mesti rumah combi jadi mcm gitu :p

azah said...

inna
memang dasyat sgt...anak dia yg sulung tu 5 tahun tak balik rumah..dia pun tak penah ajak sapa2dtg rumah..malu dia ckp..selepas makeover, sikit lagi dia mau pengsan tgk rumah dia cantik..apa tidak kena sponsor perabut baru, lantai baru..coz yg lama rosak teruk..berkulat

annie
ohhh mkn nasi beriani gak..mintak sikit...
tin tu murah je RM8.90.. percaya tak..gd bargain kan..tinggal 4 je..tutup dia ada kemek2 sikit..yg i pilih tu kira okay le sikit..kalu tak i sapu semua hehe. kedai tu jual byk brg english deco..selalunya ramai betul org coz harganya kira murah gak..kalau stok baru yg cun sampai memang cepat habis
..aa...memang suami dia tak penah larang..bila Oprah tanya dia ckp dia sayang isteri dia..so dia biarkan aje..dia pun sama..segala bil/surat semua dia simpan..

combi,
saya pun sama..penuh dah rumah yg kecil ni..suka sangat simpan barang..kalau kemas..nekad nak buang..lepas tu sayang pulak rasa, last2 penuh menimbun..so kalau combi nak dtg tak leh main2 surprise, mau kena appointment dulu..kalau tak malu i..hehehe

huraz said...

Kak, shopping memang syok but overlah sampai rumah pun jadi shopping mall. Nasi Briani manalah sedap...Salim lintas ke???

Insyaallah kalau free, saya sampai rumah akak. Saya baru start kerja di UMS 13 Oct 2008. Husband masih dikl. Akak masih buat tupperware ke?

azah said...

Ya lah wan, nasi beriani dr restoran salim dekat kedai tware..hmm active gitu2 je..sibuk keja sekolah..susah cari time utk bergerak kecuali kat sekolah..itupun ramai sudah jadi member..dan ramai jual member price..tak leh cari makan