Wednesday, January 14, 2009

Apam marmar gebu bak gunung berapi

Ini first n3 about food, hopefully not the last one...hehehe. Aku memang suka apam, apa2 jelah jenis..mula2 try buat apam lain, tak naik dan tak gebu langsung, bantat semacam je..minta khidmat nasihat dari chef rozie..dia bagilah petua..first buat, ok gebu dan cantik, yang kedua ada sedikit bantat, tp ok dari segi rasa..ini yang ketiga buat, tiba2 jadi macam gunung berapi nak meletup pulak... Ni yang dah dipotong, cantiklah sikit. Bawa ke sekolah utk kawan2 ..chewahhh..semua puji sedap dan ramai minta resepi..hehehe..resipi ni ambik dari dapur mat gebu..kat MyR pun ada..carik sendiri ya..malas nak menglink....ni pun nak putus jari nak masukkan 2 gambar..problem upload. Cuba jgn tak cuba..senang je buat..tp kena kurangkan gula sikit bagi yg tak suka manis dan takut kena kencing manis..

Tq rozie for the petua..and mat gebu (w/pun dia baca..)..jangan lepas ni orang jemput demo dah..

pstt..ambil gambar style rozie..senget2..hehe

3 comments:

rossana said...

salam azah,
kelakar baca..'mcm gunung berapi nk meletup"...u know...recipe ni dh berapa x akak print konon nk try...tp selalu tk jd...ingat nk wat gak la this CNY holiday ni...

azah said...

salam..rosanna..ya terkejut juga tenguk dia merekah macam tu..try..tak susah dan sangat sedap

echah_syed said...

combi pun suke apam..body pun mcm apam gak ekeke :p