Sunday, September 19, 2010

Teko Aladin dari Mesir dan Teko Gandum

Salam pagi Ahad...mood nak buat n3 berkobar2 sebab line tenet dah laju giler...kihkih...sambil2 siapkan kerja sekolah yg due ESOKKKK...aku buat kerja2 sampingan ni agar tak meroyan dek mengadap kerja sekolah yang tak habis2....

Dua teko alladin ni datang jauh dari Mesir...ni kirim kat ex student yg belajar kat Mesir...awal ramadan hari tu dia balik bercuti dan menyambut hari raya so ex cik gu yg giler teko ni ambik kesempatan kirim...melalui FB kerja2 pengiriman menjadi sangat mudah..hihi...teko ni berat..bukan jenis ringan tu..nnt nak kirim pelita pulak...hehehe...sebenarnya teko yg satu tu warna hijau muda..kenapa dalam gambar jadi biru pulak????...

Setelah sekian lama menunggu ibunya...maka pulanglah ibu gandum ke pangkuan anak2nya..teko ni beli daripada anak muda yg minat barang2 lama...datang dari Perak, tak lain tak bukan daripada anakanda Ezany..(anak tau sebab sama umur dgn anak sulungku)....cawan2 tu memang ada 6 set(dah ada buat n3...malas nak snap balik)...semua cawan dan piring dapat daripada Yah di JB...akhirnya dari dua negeri bersatu di Sabah...tapi bunga gandum teko tu lebih gelap sikit..anak2nya cerah...

Ok..jumpa lagi..esok sekolah dah..malasnyerrrrrrrrrrr....

6 comments:

shima said...

assalammualaikum k azah
seronok baca n3 k azah..tak putus2..cuma tak sempat nak tinggal jejak je... terutama kat kg tu..mesti sedih kan kak, tinggalkan kg halaman... tapi kehidupan mesti diteruskan... teko aladin tu seksi betul... cun... wah kalau dapat pelita dari mesir lagi mengancam..untung ada anak murid yg baik hati..he he, shima ni garang...tak dapatlah anak murid nak layan.. he he ;)

Nina Suria said...

wow nak pinjam teko tu, kut2 bole kuarkan supir bang mat yg tak sampai2 huhuhuhu *Fening*

Kak Ani said...

salam zah...

salam aidil fitri buat zah...

wah cair hati nenguk teko aladdin tu...jauh pulak tu dia terbang...

azah said...

wasalam shime..akak ni tgh mood nak berblog sebab lama sgt tak dpt buat n3...
hehe shima..anak murid akak ni akak tak penah ajar dia tp penah akak ambik dia utk pertandingan dan kami jd close, tp dia memang baik..akak nak bayar dia tak mau, dia ckp gift utk cikgu..hehehe..best kalau dpt anak murid mcm ni

nina..boleh..teko ni boleh keluarkan 10 supir tau...hihihi..

Memang cantik ani teko ni...nampak classic...lama ani tak singgah sini..rindu dgn ani dah..

Eye_mEe said...

cantik laaa teko tu.. nnt dia nk 1 letak kat bilik.. hehehe

health-beauty-slimming said...

UNIKNYE CAWAN2 DAN TEKO NI,KALO DAPAT CAM X NAK GUNA LAK