Saturday, August 28, 2010

Menjelang kemerdekaan (1)

Salam semua....hari ni moody semacam jer..dahlah sekolah seperti biasa sebab ganti cuti hari raya, exam papers kena reject sampai 2 kali oleh sebab2 yg remeh temeh....kat sekolahku ni buat exam paper macam buat strategi nak menyerang negara lain...semua mesti betul dari segi ejaannya, noktah komanya, line mesti straight, perkataan yang dihitamkan, di italickan, space antara soalan...semua mesti perfect, siap dgn segala perkataan sulit bagai...
Kemudian kena melalui guru matapelajaran, ketua panitia, ketua bidang dan penolong kanan..setiap sorang kena tandatangan..kalau tak lepas mana2 satu kena reject.........seminggu tu kira paling cepatlah paper keluar semula utk diperbaiki.....bayangkan kali ni aku kena prepare 5 soalan yg berlainan...mau tak naik darah...semua nak kena baiki dan kadang2 atas sebab yg remeh temeh...perkataan tak bold atau di italickan...ya lah students tak akan cakap, cikgu saya tak mau jawab soalan ni sebab cikgu tak bold nombor soalan ni...ya tak?....yg geramnya soalan EXCEL daripada jabatan pelajaran negeri tak ada pun di bold atau di italickan...........betul2 gerammmmmmmmmmmmmmmm sebab yg kat bahagian penapisan tu ada yg cerewet bagai nak rak.......pandai2 lagi tukar perkataan mcmlah paper tu paper BM...dan yg bikin gerammmmmmmmmmmm lagi perkataan yg dibetulkan tu salah....aku tak faham , seolah2 dia seorg yg pandai bahasa...padahal hancusssss...................hmmmm..kurus puasa aku hari ni.............


Ok ok...maaflah kalau yang baca ni ikut tension sama.......hari kemerdekaan hampir tiba tapi semangat kemerdekaan tak nampak sangat terutama di kalangan anak muda...jangan nanti negara kita diserang musuh, semua melarikan diri masing2......

So menjelang kemerdekaan ni sama2 kita hayati senikata lagu negaraku....


MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!

2 comments:

kakrose@kakyon said...

selamat menyambut kemerdekaan azah.semuga negara di lindungi dari segala mala petaka..

azah said...

selamat mneyambut kemerdekaan utk kak rose sekeluarga..