Tuesday, May 4, 2010

Award and tag daripada Ani@justMeAni











Salam all bloggers friend.....walaupun sibuk tgh mark papers tapi demi kawan akak tetap ambik award bear ini...kalau dapat yg betul2 soft toys bear pun okay jugak walaupun dah tua2 begini..hikhik.....(lain macam pulak ketawa ni...)..terima kasih ani kerana teringat kat kawanmu ni....


Tapiiii...aduhhhhai..nak jawab tag ni yg malas betul..tak apalah kan ani, jawab ringkas2 boleh la kan?...

1.COPY AWARD NI MCM GRAMMY AWARD .
* dah*

2.BERITAHU SIAPA DAN LINK PEMBERI AWARD NI


3.TAJUK POST KORANG MESTI ADA 5-FIVEOKAMSAH?KENA JAWAB 5 SOALAN DGN 5 JAWAPAN
*boleh bagi jawapan ikut suka2 tak...malas nak pikir.., ada yg tak cukup 5 kot*

4.NAMA THAT PEOPLE CALL U
* mama - anak2
*nong..kadang2 mama - my hubby..(kalau nak tau maksud nong tu apa, p tanya orang Sabah...Hehe)
*Azah - kawan2 sekolah dan kawan2 siber...dulu ramai nama Azizah so they all pakat panggil nama akak Azah sebab nak bezakan dgn ya lain..
* Sarina - keluarga semua panggil nama ni...kalau jiran2 kat kg yg bukan saudara atau yg bau2 mangga, mereka tak tau my real name...memang mereka ingat inilah nama sebenar akak....should have use this name in blogging sphere kan?...ada cerita disebalik nama tu...
*Zah/kak Zah - my collegues


5.IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE
*10/9, 08/08, 19/9, 01/11 and 24/08

6.THINGS U DONE YESTERDAY
* pergi sekolah
* invigilate exam kat sekolah
* mark exam papers
* buka blog lepas boring mark papers
* tgk youtube - painting folkarts


7.FIVE WAYS TO BE HAPPY
* Family semua okay
* no stress
* kerja ikut suka hati
* dapat apa yg diidamkan
* sihat walafiat


8.FAVOURITES MOVIES
* tak ada yang favourite, kalau best movie tu tenguk, balun jer tak kira apa..malay english, Hindi, chinese, Thai, Korean......never ending list..

9.FAVOURITES HOBBIES
* shopping - something wrong kalau org perempuan tak suka shopping
* melancong - lagi jauh lagi best...hehehe
* melukis...tapi lama tak lukis, malas dan tak ada masa
* deco rumah - tapi rumah tak gak lawa macam rumah orang..


10.FAVOURITES PERSON
* my mother and immediate family
*my hubby
* anak2
* kawan2
* my pets (kira orang la jugak sebab duduk satu rumah kan)


11.FAVOURITES PLACE OF VACATION
Kalau yang belum pergi lagi banyakkkk...kalau tempat yang dah pergi kat sini la kot
* Niagara falls- punya giler, pergi masa 4 seansons yg berlainan, bila tgk gambar nampak beza walaupun kat tempat yang sama
* Toronto, Canada - best banyak castles..building kat sini mcm klasik dan org2nya tinggi2 mcm models and they speak spanish
* Disneyland, California..tak habis lawat kat dalam tu sebab besar sangat..
* Narita, Jepun
* Grand Canyon - rasa mcm kat 'lost world' dengan batu-batan berwarna kemerahan

12.REASON U ANSWER THIS SURVEY
* dah kena bagi, tak nak lah nanti ani merajuk pulak kan..hehe
* saja2 gediks kot..hehehe
* memeriahkan blogging world


13.PERSON TO TAG....
* Boleh ke kalau tak nak tag orang lain*...

1 comment:

Kak Ani said...

salam zah,
t.kasih la sudi buat keje rumah ni...biasanya zah yg bg keje rumah..

tak kisah la jawab apa2 pun...
takde la sampai merajuk...kita pun kadang2 tu lama baru p ambik award org bg...