Wednesday, March 10, 2010

VCR bowl and a bowl of noodle at 50% discount

Salam Hari Rabu semua...

Ni akak nak citer pasal story hari Ahad lepas..rasa2nya baru je Ahad, dah Rabu..begitulah putaran hidup, cepat betul..harap2 kita tak terputar dan boleh bawa diri dgn baik..

Ahad lepas akk dan family p tukar tayar kereta akk, sebab hubby cakap dah keluar besi/benang??..tak sure..hehe..nampak sangat tak tau apa2..petang hubby nak outstation so kena tukar pagi tu jugak..nak harap aku....??? memang tak boleh harap...hehehe
Kedai yg dekat2 semua tutup, so pegi jauh sikit..ada kedai satu tu bukak, so kami singgah..sementara tunggu pekerja tu dtg tukar, aku dok dlm keta sebab kat luar sangat panas, baca newspaper..bila dah nak buka tayar tu, kenalah keluar kan..kang mengelungsur pulak sana sini.......

Tiba2.....ternampak kedai kat sebelah tepi tu..aku pun pegi la..terus naik kat tingkat atas...wahhh ramai jugak org, tapi brg mcm tak ada...rupa2nya kedai tu buat offer 20-50% off...apalagi cepat2 kuround bahagian pinggan mangkuk..sekali terjumpalah bowl VCR ni..tapi bowl je yg tinggal, aku dengar ada seorang perempuan tu cakap..habis dah pinggan...hmm.. terwonder2 jugak apalah pinggan yg dijual, memandangkan bowlnya VCR...memang aku selalu yg terakhir dapat kan??..heehe

Aku ambik 6 ketui je..bowl ni around 6" diameter dan 2 " high..harganya memang murah..ibarat mcm terjumpa kat apek yg innocent..yg belum naikkan harga lagi...

Tempat lahirnya....

Kat tepi beralun..kira cantik la sikit kan daripada bowl yg biasa2 tu

Mee rebus udang ni pun 50% off...bestkan sebab benda ni memang mahal, kalau nak beli yg belum offer memang fikir 500 kali..hehe..so reganya cuma rm13 saja...berbaloikan...aku beli satu je, sebab yg lain tak suka sgt, terutama yg ada ayam tu....

6 comments:

ain said...

tengah murah, rugi kalau tak rembat!! bak kata pepatah, bia menyesal membeli, jgn menyesal tak beli.hehe

♥ItaJeff♥ @Something To Share said...

Salam K.Azah...
dimana bah kedai yg buat sale tu...hehehe..biarpun lambat tp masih untung kan kak...

Ryana said...

salam kak.
wah akak dah pegi kedai tu(kalau tak silap CNF Inanam coz ada kwn yg bagi tau). saya tak sempat pegi lagi walaupun dekat jak ngan rumah emak. mudah-mudahan ada lagi yg tinggal hehe..

azah said...

ain betul tu..banyak lagi yg rembat tp household items...memang berbaloi

wasalam ita..mcm ryana cakap tu..kat situlah..pegi cepat2 ita..bowl ni byk lagi...

wasalam ryana..betui tu..bowl ni yg byk..lain2 habis lunyai oleh org2 yg berebut2 merembat..

azlina said...

salam aka azah...
mee udang tu mmg mrh kalau harga mcm tu ..mmg lbh dr 50% discount..psl apa dia juai mrh kak azah hendak ttp kedai ke..

azah said...

wasalam ina..tu lah..akak tgk kat kedai lain memang mahal...entahlah ina, tak tau pulak dia nak tutup kedai ke apa...silap pulak tak beli byk2 kan...hehehe tamaknya