Thursday, February 25, 2010

Tomi masuk wad


Masa nak keluar ke sekolah awal pagi 2 hari lepas terdengar tomi duduk kat depan mengiow dengan nada suara yg seolah2 menahan sakit...sekali tgk tomi tak boleh jalan, kaki belakang sebelah kiri mcm lembik..patah ke??...kasihan dia..bawa masuk kat dalam rumah..dia hanya menyeret badannya menggunakan kaki depan..dah tak mahu makan dan minum, kami terpaksa suapkan air, tapi dia marah2 dan tak nak buka mulutnya

Tadi bawa Tomi ke vet..dan kini Tomi berada dalam wad kat private vet sehinggalah dia sembuh..harap2 tomi cepat2 sembuh..sob..sob..tak boleh tenguk Tomi...kalau cuti vet tutup, mereka dtg utk check dan bagi makan aja..

7 comments:

ain said...

syiannya tomi!!! cpt sembuh ye tomi!!

umi_e said...

doa kami semoga tom akan sihat :)

* kucing saya si Chiku ni pun asyik sakit je... :(( pun keluar masuk wad... risau gak...

azah said...

salam ain..harap2 tomi akn sembuh...mcm sedih pulak tinggalkan dia kat clinic tu

umi_e....barangkali skrg season kucing2 sakit kot..tkasih krn turut mendoakan tomi

~Yatt~ said...

salam kak azzah..
baru boleh spend time..sblm nie bz skomo..hehehe..moga2 tomi cepat sembuh ye.. ;)

azah said...

wasalam yatt..tkasih krn mendoakan tomi..huhuhu..

♥ItaJeff♥ @Something To Share said...

Salam K.Azah..
kesiannya Tomi...dia kena langgar ke kak? Kucing ita pun skrg sakit..kucing yg paling besar, 7kg..skrg dah turun 5.1kg..tak mau makan&minum, ni dah masuk 5 hari ulang alik ke vet bg dia glucose jab..risau sgt..
mudah2an Tomi cepat sembuh yer kak...

azah said...

wasalam ita..doc ckp kena langgar tapi mungkin kereta yg langgar slow dan terkena tayar, tu yg tak berdarah..mungkin tulang pinggang patah..sedihnya akk, mcm teringat2 tomi sorang2 kat clinic...hari ni akk nak p tgk..tomi tu manja w/pun jantan dan agak garang
...ala..kucing ita pun sakit ke?kasihan kan..sebab mereka tak blh bagitau sakit kat mana..semoga kucing2 kita sembuh..