Thursday, January 21, 2010

Roses from Kuching

Macam lama betul tak tulis n3, seolah2 rasa mcm 'this is not me'..menyepi bukan apa tapi kerja sekolah sangatlah banyak plus ada latihan rumah sukan..dalam seminggu tu ada la 3 kali balik lewat..dah tu penat, kena buat keja rumah..esuk..routine yg sama lagi..harap2 after chinese new year ni ok la sikit kot..cikgu2 lain pun mcm tak tahan jugak, bila sembang2 ramai yg cakap 'mcm nak berhenti keja'...sampai bilakah guru akan dibebani dgn keja2 remeh temeh ni, dulu ada la sibuk2 citer pasal hal guru kena buat keja ni, sekarang dah senyap semula...mungkin org yg melihat dan baca ni akan mencebek, setengah hari je, lepas tu balik boleh rehat,atau mengajar je, bukan penat pun, keja office lagi teruk...tak semudah itu..nak tau boleh cuba, tapi kena cuba kat sekolah2 mcm sekolahku, gerenti tak sampai seminggu, pecut lari...

Aku pun tak tahu kenapa la aku membebel pasal ni, bukannya ada org boleh tolong pun...okay..jom tgk bunga2 rose dari Kuching..ramai jugak peminat2 bunga rose yg beli set2 ni, bak goreng pisang panas lakunya ...

Tahun ni memang azam (dengar tu..azam akak ya) nak kolek yg bunga rose jer..tp nasib org yg tak duduk dekat dgn kedai apek ni, kenalah beli online jer....

Teko montok VCR...bunga ni cantik dan menggamit nostalgia lama, sebab dulu2 masa kecil masih ingat lagi makan dalam pinggan bunga ni, then dapat daripada yatt cawan comel dan sugar pot bunga ni, lagi la berazam nak cukupkan set...mano la den carik ni...

Sugar pot dan cawan daripada Yatt

Tgk org lain pecah masa delivery risau jugak...dah tu lama gak tunggu, asyik tgk org lain wat n3 pasal teko ni..heran jugak kenapa tekoku tak sampai2, tanya nur rupa2nya dia dah lama post dah, kenapa la abang pos tak hantar ke sekolah, selalunya van akan hantar ke sekolah, pi check kat pejabat post, ada rupa2nya kat sana, safe and sound...nur pun bungkus elok2..thanks nur

Cedihnya..dapat 4 ketui jer...berebut2 kawan2 nak beli set ni, sekali nur jual kali ke2, aku dah booked 2 lagi nak cukupkan set, malangnya nur cakap pekerja2nya secara tak sengaja 'ter'pecahkan cawan2 tu..tak ada rezeki nak wat macam manakan....harap2 lepas ni akan ada la menyusul 2 set lagi, pas tu teko, then sugar dan creamer set, next.....pasang angan2 je ni...

8 comments:

ain said...

sian akak azah!! keje cikgu sekrg ni mmg betul2 memenatkan. sy yg tengok cikgu cikgi kat sek anak2 saya tu pun rasa penat sama. tak pe lah kak, penat2 kat sekolah sampai umah tengok kak azah nyer collection, mesti hilang penat. betul tak..????

azah said...

hehe ain,..akak ni membebel jer, tak baik sebenarnya bebelkan perkara yg mendatangkan rezeki pd kita..sebenarnya kalau tak keja mcmana nak beli koleksi2 yg diminati kan?hhehehe..terpaksalah bertahan..tak lama lagi, boleh bilang dgn jari dah nak pencen...doakan agar akk dapat bertahan..tq ain

shima said...

salam k azah,
seksinya sugar pot tu..genting betul pinggan dia... untung k azah..susah nak dapat tu... tentang keja tu k azzah..memang kena sabo jelah..hanya kita yg memahami masalah kita... ;)

~Yatt~ said...

salam kak azah..
saya paham apa yg akak lalui..dulu arwah mak saya pun seorang guru..sibuk makin menajdi2 bila di saat akhir hayatnya jadi pengetua sekolah menengah..keje non stop..amat paham situasi akak..saya rasa yang keje opis pun kurang skit..sebab balik keje tak bwk balik keje di rumah kan..macam saya..hehehe..banyak2 bersabar akak..
btw teruskan kolek roses 2010..KAK AZAH BOLEH!!!!

♥ItaJeff♥ @Something To Share said...

Salam K.Azah...
ya lah kak..mmg penat ..sy yg tak kerjapun penat dgn kerja2 rumah, apalg kak yg pagi kat sekolah then balik kena buat kerja rumah lg...tp takpe kak..yg penting itu koleksi rose kasi byk kolek lagi ini tahun yer kak..chaiyok2 kak azah...sypun nak kolek roseymosey jer tahun ni mcm kak azah hehe

azah said...

wasalam shima..tkasih dik..akak dah urut2 dada ni banyak2 bersabor..nak wat mcm mana kan..so utk riangkan hati yg lara jom kita kolek set2 bunga rose..hehehe

wasalam yatt..oo ibu yatt pun pendidik ya..memang betul tu yatt, mcm tak tergapai oleh keja2 tu, semua nak cepat..kalau mengajar saja no problem, ini kena kutip yuran, duit reference book, kira duit beribu2 tu, serah duit, susun kedudukan murid dalam kelas, sekolah akak ada lagi buku urus diri utk ke tandas yg cikgu kena urus, borang kami janji, fail merit demerit...byk lagi yatt yg kalau disenaraikan satu persatu sampai kat bawah sana tu..hehe..ya..akak BOLEH...

wasalam ita..itulah, akak pun sama kena hantar dan ambik anak jugak, nasib anak tinggal sorang lagi kat sini, tapi anak2 kucing dan ayam banyakkk..hehe semua tu menambahkan keja lagi...ciyok2 utk akak..tahun 2010 tahun rosey mosey...yea..

Shariff64 said...

salam kak azah,sememangnya cantik koleksi cawan yg akak dpt drp yatt.Peliharalah sebaiknya.Saya sekeluarga memang respect penuh kerjaya seorang guru tanpa dia siapa lah kita.Jadi orang ke..jadi ape ke..
Sharif64 doakan cikgu dapat menjalani kerjaya seorang dgn lebih cemerlang,gemilang & terbilang. Amin.

azah said...

wasalam shariff..tkasih sudi bagi comment dan menghargai pengorbanan guru ni..memang sangat mencabar kerjaya guru ni nak menangani remaja zaman siber...serta memenuhi kehendak pentadbir yg kadang2 terlalu menekan..anyway, memang akak akan simpan pemberian yatt tu sampai bila2 insyallah...