Tuesday, December 22, 2009

Set pink biru dari kampung

Salam pagi selasa..untuk yg bekerja, jgn curi tulang ya..utk suri rumah, selamat mengemas, mencuci, memasak dan...bla, bla... never ending lists....

Untuk yg macam aku ni selamat menghunting, last2 minit sebelum sekolah bukak ni gandakan usaha anda...hehe

Untuk kali ni, aku nak share barang2 yg aku bukan hunting, bukan rembat tapi minta dgn mak untuk bawa sini secara baik supaya aku boleh jaga khazanah ni hehe..alasan yg baik punya...inilah antara isi hand luggage yg aku bawa tempoh hari..sebab tu aku rela terkial2 utk bawa sebagai hand luggage...kacanya nipis, kalau pecah memang terkilanlah sangat2..mau menangis 40 hari 40 malam...ok showing now..


Cawan mulut J..bak kata cik mat mulut jahat..sesuai sekali sebab jahat sangatkan..dok pet pot pet pot sampai tak sedar mulut tu makin menipis...

Creamer jug dan 6 keping piring kuih....kui3 itulah password eija dan june....jgn mare..tgk tangkainya melentik2 melelok2 dgn megahnya..

Sugar pot ....pun sama style...
Ibunya...teko aladin...
Inilah kesemuanya..tapi perasan tak cawannya hanya ada 5 saja..mak cakap dia bagi pinjam kat jiran yg baru pindah sebelah rumah..bila hantar balik dan tinggal 5...ala mak ni kenapa la tak bagi set lain, bagilah pinjam yg plastik2 tu ke....

Walaupun bukan corak bunga kat set ni tapi aku sangat suka gabungan pink dan biru tu...ani ada dpt cawan2 ni kan(kat ML kalau tak silap)...mengikut mak dia beli ni awal tahun 60an..so kawan2 kalau ada jumpa satu cawan dan saucer begini please, please tolong rembat untuk aku ya....

happy viewing ..Chowww...

8 comments:

Ryana said...

Salam kak Azah. Alahai jelousnya tengok set ni. Bertuah akak dapat warisan yg berharga ni

salamdariborneo said...

kak azah,saya pun dah tak sabar nak balik kampung ni.nak rembat nenek punya pinggan mangkuk.harap2 tiada yang angkut dulu la.

~Yatt~ said...

salam kak azah..
saya terbaca komen akak..nanti kita ym yea..untung akak dapat rete warisan..aladin yg gorgeous lagi..walaupun geometri tapi kalau dah lama mmg nampak lawaaaa...saya rasa2 ada gak terselit seketui cawan dia kot..dah tersimpan dlm kotak..hehe..
jaga elok2 ye akak.. ;)

azah said...

wasalam ryana..tkasih..hehe..lama dah akak suka set ni, asyik dok tgk jer dalam lemari mak...

maria..cepat2 rembat, nenek tu byk anak cucunya, kang ada yg terkena virus melepas pulak maria..anyway tkasih sudi dtg rumah akak..sorry tak ada makan2 yg sedap..

Yattttttt..asalamualaikum..ni yg nak kenen2 dgn yatt ni, betui ke yatt ada cawan tu seketui...jual kat akak ya..nnt pelan2 bukak kotak tu...promise..akak akan jaga baik2, dah duduk dlm lemari tinggi tu, bawa keluar set yg lain utk bagi laluan set ni berposing..hehe

UMILIYA said...

salam,,,ermmm comelnyerrrrrrr..tertarik menarik lah

Kak Ani said...

salam zah~wah bestnya zah ada set hampir complete...kita ada 2 set cawan tu je, gabungan pink-purple dia tu mmg sweet kan..mmg berusia jugak la mrk ni...

♥ItaJeff♥ @Something To Share said...

Salam K.Azah..
hi kak, apa kabar? lama tak komen kat sini..bz skit kak. btw cantiknya set pink biru ni, precious ni kak, mmg kena jaga baik2. Byk lg hasil hunting ke kak?

azah said...

Umiliya..thanks..tu mak punya, ambik dr kampung

wasalam ani..itula..kita masih ingat ani penah post cawan2 tu..mana la nak cari satu set lagi ni seupaya lengkap

wasalam ita..yalah lama pulak ita menghilang rasa rindu la pulak..itu je ita..dgn set kuning dalam n3 baru 25/12..habis dah, tahun baru bukak lembaran baru pulak..hehe