Saturday, December 19, 2009

From trash to treasure

Salam semua..adalah dinasihatkan sesiapa yg sedang makan ketika ini supaya berhenti makan atau cepat2 habiskan makanan tu sebelum terus membaca entry ini...penulis tidak akan bertanggungjawab jika anda mengalami muntah, loya2 atau sebagainya...saspen ni...

Minat aku terhadap barangan lama memang dah berputih sejak zaman dahulu kala lagi....cuma pinggan mangkuk ni baru sekarang terlebih2 sebab ada geng yg satu kepala, seronok share cara menghunting dan pengalaman mencari benda alah ni...dapat barter2 dan kenal2...

Lama dah aku dok perati yg mak ada guna botol lama ni utk simpan spices kat dapur..sebab mak guna tak adalah aku ambik..balik bulan April lepas aku tgk botol tu dah tak ada kat dapur. Masa tu mak sakit, tanya pun dia mcm malas nak jawab byk2...aku ada bagitau hubby yg aku memang suka botol lama yg mak simpan tu tp sayangnya dah tak ada lagi...

So masa balik baru ni aku me'mandur'kan diri jalan2 kat sebelah hujung tepi kat pokok2 buah2an...see what I saw.....

Nampak tak tergolek je botol tu kat timbunan botol2 bawah pokok tempat mak buang segala botol...diselaputi tanah dan kotoran dah...tau ke botol yg mana satu???

Inilah dua botol tu setelah dicuci dua kali....penutup yg dah season tu yg ori..yg kuning tu penutup nescafe

Botol ni ada pinggang w/pun agak debab..kat tepi ada garis2..ni ialah botol minyak rambut dulu2...kat bawah botol tertulis 'vasilini' iaitu nama minyak rambut tu lah ..serta tertulis 'trade mark reg.'...kacanya agak tebal, 2 kali terlepas dari tgnku yg halus mulus ni (perasan..tiada org kisah kan?...)semasa mencucinya..alhamdulilah masih selamat...

Untuk mengekalkan keaslian, penutup dispray warna pink..then tampal decal je...

Dah tu, bagi feminin sikit tambah riben...hubby aku tak suka pasang riben2 ni...uols suka yg mana satu???..tata...

4 comments:

ain said...

kretif la kak azah niii!!!!

fitty's pinky rose cottage said...

salam kak azah.. cantek botol ni.. kalau tak mekap pun lawa.. but since kak dah mekap kan dia.. ok lah tu..

Sheila said...

salam.kAzah rasanya psg reben lag sun beseri tekak botol tu...

azah said...

ain..main tampal2 je tu..tak seni langsung..hehe

fitty...hubby akak pun suka yg ori..tp mcm nampak kotor la pulak

wsalam sheila..ya kan nampak english2 sikit..hehe