Saturday, October 31, 2009

Pelita ke 30..

Salam hari Sabtu semua...terimakasih kepada adik2 yg bertanyakan kesihatan akak..kelmarin memang suara rock yg keluar,kadang2 ada bunyi macam suara ella sikit, tapi yg tak sedapnya bila kadang2 bunyinya seakan2 guruh di langit tu...hehehe.. mengajar pun main tulis2 dan tunjuk2 je...ada sorang student ni nakalnya ya amat, tak mau belajar, tak duduk diam, kacau kawan..tak mau buat keja yg diberi, kalau marah sepatah, 10 patah dia jawab..budak ni memang nakal masa kebanyakan subjek kecuali dgn cikgu yg terkenal ganas dan brutal....tapikan..kalau akak cakap akak sakit, dia akan duduk diam, elok je menulis dan mulut pun berkunci rapat..mcm hairan pulak...dia akan berkelakuan baik kalau cikgu sakit ke?..dah beberapa kali perasan character dia ni..

Ok hari ni suara akak dah ok dah, hanya ada keluar hujung2 je serak tu..terima kasih semua...ok berbalik kepada kisah koleksi pelitaku yg ke 30 ni...

Pelita nyonya yg tinggi melampai...hasil barter dgn jai dari kuantan..terima kasih jai kerana sudi memenuhi hobi akak..nnt kita barter2 lagi ya..hehe
Belum make over apa2 lagi..spt biasa tunggu cuti sekolah nnt...ayat penyelamat...kasihan nyonya tu posing muka elok2 nanti kena spray putih dan ditampal munger2..kesukaan peminat2 english deco..apa nak buat..

sorry gambar blurr..guna handphone..malas nak bawak keluar kamera...

pssst..hari tu akak cakap nak lengkapkan koleksi pelita hingga ke angka 30 je, lepas tu berhenti..ya ke? akan berhentikah akak membeli pelita2 ni??...sapa nak jawab??mesti ada yang ckp 'tepuk dada tanya selera'..tak mau tepuk lah..selera akak ni nak boleh percaya sangat..hehe

6 comments:

inna said...

kak azah...

kalau dah sampai 30 pun tak boleh berenti..akak ikut pulak le umur akak...kalau 40 masih ada 10 lagi boleh beli..hehe..saya pun minat kumpul pelita....saya pernah dapat yg unik dari kedai kak ani..Just Me Annie...

azah said...

hehe inna..umur akak lebih dari tu..nnt org ckp makin tua makin menjadi pulak..hehe..unik mcm mana..ada ke inna buat n3? nak tgk jugak..

ain said...

wahh...cun gak pelita tu!! tinggi mcm model.hehehe

psst...I dont think u will stop at 30. mesti bertambah punya lah.hihi

azah said...

betui..betui tu ain..selera akak memang terbuka..tak yah tanya2..mesti bertambah lagi..banyak lagi pelita2 cun kat luar sana yg belum akak dapat..tunggu masa je ni..hehe..kan dah cakap

fitty's pinky rose cottage said...

salam kak Azah..

wahhh dah sampai yg ke 30.. am sure bila black out nanti senang nak pasang.. sure terang benderang rumah hehehe.. time raya yg besh.. mlm 7 likur.. keliling rumah terang.. hehehe

gurau je ya kak..

btw keep hunting.. your pelita sume cantek2.. saya ada lah 2, 3 ketul je pelita ni.. asal jadi.. hehehe

azah said...

fitty thanks...hehe..semua org tau kan kalau perempuan memang susah nak hentikan tabiat shopping ni..pelita fitty sikit je, tapi collection pinggan mangkuk yg roses tu membuatkan akak jealous tahap gaban..nnt balik semenanjung akak nak hunting betul2..chewah..