Thursday, May 7, 2009

My new Pelita

Inilah pelita yg baru beli bukan 1 atau 2 tapi 3...dah siap ada bunga kat badannya..bukan decoupage ya..hanya spray bahagian tin tu saja. Mula2 ingat nak spray putih tp mcm nampak putih pulak semua..so spray warna gold..ini aja yg ada kat old chinese shop tu..habis dah stok..

Happy viewing..

12 comments:

MrsNor said...

fuyoooo tu dia sekali borong pelita sampai habis kat kedai.Tak kasi chan org lain borong iyer hehehe.Tp cantik pelita tu.Brp RM tu??

marsya said...

Lawola kak...Sya xde lagi pelita....Rasanya mmg elok biar atas tu jgn cat semua putih nanti x mcm pelita

ain said...

cantik la kak azah. tiba2 nmpak shabby chic je pelita tu.

azah said...

tq,tq,tq...kepada semua yg ckp pelita ni cantik dan lawo..

Nor..harga sebenar RM6.9..tawar dapat RM5, mula ambik 2 je sebab yg satu tu karat habis..nyonya tu ckp, lu ambik satu lagi ni..4 linggit saja..akak pun ambik la..dah spray tak berapa nampak karat tu

Sya..akak rasa akak pun tak penah nmpk pelita ni..mungkin saki baki zaman jepun dulu kot..hehe

ain..akak dok tgk2 blog org dgn pelita yg cantik2..mcm berkenan pulak..dan kena pulak dgn english style versi Malaysia..hehe

HazCottageCHaRm said...

kak Azah Chantiknyer pelita tu...sekali borong habis syumer eh....very pretty ....

azah said...

tq(10X)..hehe nasib ada 3 kalau 10 pun akak borong semua..amoi kat kaunter tanya..guna ke pelita ni ..(hish, hish)..akak ckp utk perhiasan..ooo sambil tgk akak dgn penuh kehairanan..mcm cerita hikayat puteri gunung ledang pulak hehehe

inna said...

salam kak...

memang lawaa pelita akak tu...kemas akak buat..corak bunga pun cantik..

azlina said...

cantiknya kak azah..pelita tu terbangkan satu kt sisni..

azah said...

inna..tq..tp kalau tgk dekat2 nampak bahagian yg kasar dek karat..

ina..hehe..dari kemarin lagi ina dok ngidam pelita ni ya..nnt akak cari lagi dan terbangkan pd ina..sabar ya dek

annie said...

salam zah...beberapa ari tak leh masuk tenet...wah celik luas mataku dek pelita zah yg cun melecun tu..

takkan offer kat inna je kot...ni yg buat kita jeles ni...offer la kat kita sekali zah...he,he...

azah said...

ani...tertanya2 jugak mana pegi..lama menyepi..masih tenet problem ya..alhamdulilah bln lepas tak problem tenet...kalau ada byk kita terbangkan kat ani jugak..nak kena round cari kedai2 lama ni...

annie said...

t.kasih zah,akan ku tunggu...uuuu