Saturday, May 30, 2009

My first old items finding

Sabar dulu ya..lepas ni kita citer ttg brg2 lama yang aku gali..gali?..hehe..Tadi pegi dewan belia dan sukan kat Putatan memenuhi jemputan kahwin..bapa pengantin perempuan ada bau2 mangga dgn hubby..hehe..kami pergi dah lewat dah..so ramai yg dah balik, pengantin pun dah habis sanding, ambik2 gambar je dgn family terdekat..aku malas la, segan tak berapa kenal sgt..
Dari jauh nampak pelamin warna pink..tema purple..aik..mcm tak kena je..tak pe lah kan...sebenarnya aku ambik gambar pengantin tgh nyanyi tu..jauh sgt..tak nampak
Group lelaki kat meja depan tu ada hubby aku..aku duk meja lain..segan..ada datuk2 kat situ, lagipun tak ada org perempuan kat meja tu....bapa pengantin ni ex-minister sabah..so ramailah guest of honour....

Aku dok cerita dgn hubby yg aku teringat ada kedai yg masih maintain jual brg2 lama kat KK. Balik dr kenduri terus pergi, dgn ala2 anggun berbaju kurung aku jumpa kedai tu, kedai2 lain kat situ semua jual brg2 baru dah..berabuk habis..peduli apa, asal aku dapat benda2 ni..hehe

Haaa..yatt, inna, nor..tgk ni ..tak ada dah stok ..yg ada warna pink satu, hijau satu, kuning dan biru jugak satu..akak ambik 2 ni je..kalau dulu2 org buat apa ni ya..letak air basuh tgn ke..kat kg mak akak ada mangkuk ni tapi tak ada warna, aku pasti ini keluaran lama sebab kacanya tebal. Tanya nyonya tu, dia ckp tiada sudah ini balang, mau order balu pun tiada..hubby ckp kenapa tak ambik semua..ya tak ya jugak..kena pegi lagi ni...hehehe(hubby tunggu dlm kereta tadi..aku sorang je menggali)
Kat dalam tu ada corak2 ...tak berapa nampak..

Yang ini tinggal satu ni je...nampak mcm lama...entahlah.
Ini bahagian belakang...antique lovers..i need your verification...please

Dan pinggan ni..hubby ckp baru punya ni..aku pun tak tau...
Close up..bunga rose liar/kampung?..apa nama rose ni...

Ini aku sgt suka..ada gold rim lagi...aku korek yg belakang2..sayangnya dah sumbing..nampak tu..dan hanya tinggal satu ni je...nyonya tu ckp dia tak jual..sulah pecah..aku mintak dan dia bagi FREE...

7 comments:

mummyseri said...

kak dkt da dwn belia ngan uma seri tu..nenek pon ada mangkok cam akak tu tapi warne coklat kot..a'ah slalunye gune wat air koboan (sebut dlm bhs jawa la) @ air basoh tgn..

azah said...

ya ke?..kalau tau blh singgah tgk baby..hehe..akak selalu p putatan kalau husband ada, esok pun nak pegi tamu putatan....mangkuk yg atas tu ke?..so lama punya la ni kan?

Mat Gebu said...

salam kak azah...yg bunga ros tu mat tak pasti lah, tapi mangkuk cuci tangan tu agak lama jugak kan...tapi mangkuk pink ada rim emas tu mmg jenis lama...

Itajeff - Something To Share said...

salam azah. Kedai tu kat putatan ke? kat sebelah mana yer? Ita sampai ke Beaufort cari piring2 lama ni..kedai2 lama kat Beaufort tu byk gak jual piring2 lama...

azah said...

Thanks mat..sayangnya mangkuk pink tu tak ada dah..huhuhu..

Ita..kedai ni kat Sinsuran..ya ke kat Beaufort ada..Ita tunjuk la piring2 lama yg ita dapat tu..nak tenguk

pingganlama said...

pinggan bunga tu baru punya
based on trademark

ummie77 said...

kak azah macam pinggan giacomo lak..hehehehe