Friday, April 10, 2009

Enamel collections

Hari ni cuti Good Friday utk rakyat Sabah saja...so saja2 masuk entry pasal barang2 enamel..tak la byk mcm kawan2 lain, tp memang kalau dah suka brg2 shabby chic ni, apa2 yg nmp mcm sesuai redah je...ni kira English Country version Malaysian style..hehe gasak la kan...Semua kawan2 englishdeco ada enamel..aku pun mau keep up with the Joneses....beli kat supermarket je, harga pun tak mahal..kualiti..tak nipis, tak tebal..ok2 je..hehe..baru ada 3 ketui..cukup la kot..banyak2 mana nak letak kan..lain le kalau dapur besar...tak tau lagi samada nak decoupage atau biar saja gitu..what say you all? any idea..

Kan dah cakap tak ada space nak letak..sekali terkuit tu, jatuh mesti terkupik lapisan luar tu...

Actually yg kuning tu lebih besar dr yg putih, tp nampak macam sama besar pulak...

sekali lagi kasi tunjuk chef ...hari tu blurr...
Ni display kat kedai...blur pulak...mcm2 jenis ada...

8 comments:

MrsNor said...

ingat masa kat kampus dulu, guna kole enamel kuning tu nak masak air dgn heater...dtg warden cepat2 sembunyi heater sebab ada kes kebakaran akibat guna heater masak air dalam koe enemal tu ... tak sangka lor ni benda tu org dok cari balik

azah said...

kira menggamit rindu la ni kan?..akak pun masa kecik2 mak selalu serve air dalam bekas gini

D'Rimba said...

Indahnya tempayan antik. Sayapun ada cubalah jenguk ke blog kalau tak percaya.Terima kasih juga kerana memelihara bahasa Melayu sehabis baik di blog ini. Bahasa kita makin parah dibuat bangsanya sendiri di tanah air sendiri.

marsya said...

Nampaknya kak Azah pun dah kena jangkitan wabak enamel ni.....Tu la Sya pun suka jugak, tapi samala tak bole kumpul byk2 sebab tak ada space....

azah said...

Drimba..tkasih..kadang2 blog mrupakan diari hidup yg lebih kepada penggunaan bahasa yg selesa ditulis..tak kiralah bahasa pasar ke atau bahasa rojak ke..janji ringkas dan selesa dan lebih menonjolkan apa yg terpendam di jiwa..w/bagaimanapun akak tetap mendaulatkan bahasa kita semasa berurusan secara rasmi..t.kasih

azah said...

Sya...ya memang virus tu berjangkit..sekarang akak dok intai2 pelita pulak..kita buat kita punya Malaysian style..supaya mat salleh pun teruja tenguk..heehhee

inna said...

wah kak azah...saya suka tgk koleksi akak tu..

lepas terkan virus enamel terkena pelita pulak ek..lepas ni virus apa pulak ek...hehehe...

kak minah saleh pun kolek jugak enamel ni cuma kita je yg tak perasan...dorang kolek lebih kepada koleksi dulang cuma tak ramai yg buat mcm tu...kalau pelita belum pernah nampak blogger minah saleh buat kot...

azah said...

ya, kit kongsi minat jadi konsi jugaklah ideakan..kalau dok sorang2 mesti tak terfikir idea tu..tgk kawan2 punya collections baru rasa cantik dan mau jugak..hehehe