Monday, March 2, 2009

I'm so sad....please pray for her

My mother is sick....initially she was infected with Chikungunya..now she suffered of the later effect..tulang jadi tak kuat, system dalaman terjejas/lemah. My sister ckp dia tak boleh duduk dgn betul, tulang punggung sakit, jalan pun kena papah, apa lagi dengan umurnya yg hampir 80 yrs old tentu teruk nak menanggungnya...

Dah kering dah air mata aku dok nangis sejak tahu kesihatan my mum..so this wednesday i'm flying off to my sister's house in PJ(my mother ada kat sana sekarang). Minggu ni students ada first test sampai 10th March, so pengetua benarkan ambil cuti rehat 11, 12 dan 13 March..tapi kena ganti secara jual beli. Maksudnya semua kelas2ku pd 3 hari tersebut cikgu lain masuk ajar subjek mereka, bila balik nanti aku kena ambil masa mereka utk ajar subjek aku pula..tadi dah bagi jadual..sampai bulan April aku ganti balik.

So my blog will be hibernated until then...20 March baru aku balik sini semula. Sian my dotter balik on the 8 March utk cuti tp aku tak ada, aku balik sorang2 je..hubby and son tinggal sini..

Kepada sapa2 yang baca ni, tolong doakan agar my mother cepat sembuh..terima kasih..

13 comments:

lemongrass said...

Kak Azah,
sedih nya baca yr entry kali ni. I doakan semoga Mak Kak Azah sembuh sepenuhnya. Semoga Kak Azah tabah hadapi dugaan Allah ni ye.

MrsNor said...

salam Azah
Sy doakan moga emak Azah segera sembut. Sy juga pernah merasa perasaan ini tika jauh di perantauan, dpt kabar emak di hospital.Rasa nak terbang balik tika tu juga. Air mata ngalir tak henti. Tabahkan hati. Panjatkan doa. Sy juga doa dr jauh utk kesihatan emak Azah.

marsya said...

Sabar ye Kak Azah.Sya faham perasaan akak..Sebenarnya mak Sya pun baru je masuk hospital last week kat JB tu yg Sya on off je ngan blog pasal risau kesihatan mak Sya..kejap2 Sya call kg..pastu sedih sebab x dapat jaga dia bila dia sakit... tapi Alhamdulillah now dah sihat dan dah keluar hospital...Sya pun doakan mak akak cepat sembuh....

Truly Jaja : My Journal said...

azah,kuatkan semangat dan terus berdoa ek.sy pun turut doakan mak azah cepat sembuh.

mummyalyssa said...

kak azah..tabahkan ati ye..kite doakan agar mak akak cpt sembuh..

azah said...

Terima kasih kepada semua yang mendoakan kesihatan my mother..

echah_syed said...

semoga dipermudahkan ALLAH SWT.amin

inna said...

insyaAllah kak
moga2 mak akak sihat seperti sediakala...

memang sedih dengar berita ni terus saya terkenangkan arwah mak sendiri

Rozie said...

salam kak Azah...semoga bonda kak Azah cepat sembuh...last year my mum n my dad pun kena gak penyakit ni dalam masa yg sama.Paling teruk skali my dad sampai masuk hospital sebab selain demam tu(tergeliat nk sebut)dia kena ulser dlm perut. sy yg duk kat obesi ni mmg tak senang duduk...x leh nk buat apepe selain doa dan nangis jer! alhamdulillah skrg ni diaog dah sihat....

wati said...

Salam Azah...family saya baru lepas kena demam ciku ni..hubby saya ambil masa lama jugak nak baik...terpaksa cari ubat sakit sendi kat kedai ubat cina,,lepas 2cepat sembuh..bila kulit dia gatal dan sakit saya sapu Frach Oil..

huraz said...

Kak, i doakan semoga mak akak sembuh cepat. Ini lah masalah kita yg merantau jauh dari family. Bila emergency macam ni, rasa nak pindah balik hari ini jugak kan?

noorzie said...

Salam Azah

Mudah2an semuanya akan kembali seperti sediakala. Di doakan ur mom cepat sembuh, Insya Allah.

kakrose said...

salam azah,
kakrose doakan mak azah cepat sembuh.Akak dapat tahu..petua nak cepat pulihkan penyakit tu..minum air rebusan peria katak..azah cubalah..insyallah.mak akak pun sama umur dengan mak azah.