Tuesday, January 27, 2009

vintage powder case

Does this rings you a bell? Masa kecil2 dulu i suka tenguk this powder case because my mom used to wear this..i bet those in my age circle have seen this too. Semalam p beli brg kat Indian store dan ternampak bedak lama ni, terus beli walaupun tak guna powder kat dalam tu..saja2 mau mengimbau semula kenangan lama. Nampak macam English sikit kan, ada pink roses dan bunga2 kecil keliling w/pun kat atas tu ada tulisan cina dan gambar amoi. Baru aku tau yg dr kecil lagi i dah suka the english country look w/pun masa tu tak tau apa2...i'll keep this as one of my collections...

9 comments:

marsya said...

Zaman remaja dulu Sya guna bedak ni...kira top la rasa sebab dia macam bedak compact...hi hi

annie said...

hai azah...jgn tak tau akak masa remaja dulu mmg guna bedak ni walau dah tau & dah kenal compact powder...dia ada lg satu version-yg skin color punya-akak guna this one la...sampai dah kawin, baru beli compact powder...agaknya sbb tu kulit muka akak tak de prblm sgt..tp dah lama tinggal...

rozie yusof-azlan said...
This comment has been removed by the author.
rozie yusof-azlan said...

Saaam sis..yes..the powder case bring many good memories to my mind..I saw it last year and bought one..just for keeping and showing it to my daughter..I remember esp using the broken pieces to draw on my face etc.. etc.. and it is so cooling too...

azah said...

>Sya
ehh ingatkan time sya tak pakai bedak ni dah, sebab akak pun tak penah pakai baa..hehe..

> annie
i pun tak penah pakai..memang ramai yg ckp bagus bedak ni tapi my skin sgt sensitif..lebih prefer johnson baby powder..compact powder beli je then lama2 buang..tak sesuai

> rozie Y-a
salam..it is cool..the fragrance is nice too..i thought there are 2 sizes..the one i bought is small and i kinda recalled there is a larger one..am i right?

Kay Husna Kadir said...

Hie Azah...I found your blog when I read "Romantic Home" nye blog!! I read ur comment there..Tak sangka ramai peminat Cindy tu!! Such beautiful blog kan? You percaya tak...I am into decorating my house macam tu disebabkan blog Cindy tu ler..Ha ha ha. semua orang gelakkan I!!!Now my house pun dah nak ke arah gitu-gitu...dalam proses lagi ni..Anyway Im also a teacher kat SM Agama Persekutuan Kajang..

echah_syed said...

smlm huby tgk citer cina tv2..pastu dia ckp muka pelakon tu mcm cover bedak ni hehe..

combi kecik2 dulu pun pakai bedak ni..mak punye :)

masih sama ke texture dia,halus & wangi ekk.

azah said...

> kay husna
Salam kenal..kalau masuk mana2 blog kat malaysia yg suka dgn shabby chic mesti ada link dgn blog cindy ni..dia kreatif..tak byk keluar duit utk deco rumah..

> combi
Lepas bawa balik rumah je teruk keluarkan bedak sebab dah pecah..try gak sikit kat muka tapi takut..sebab my kulit sgt sensitip..tua2 pun boleh naik jerawat baa..haha..memang ada wangi yg sama dgn dulu2 punya

Kay Husna Kadir said...

Ye la Azah..ilike her coz benda yg dia buat tu semua within budget! Eh you told yg u dah wallpapered some part of ur house! Good!!! Show the pics please..i too in the process...dah potong pun cuma nak put up jer...weekend ni kot..Best nye ada source of reference..Eh my friends ada kat KK...UMS..best friends gak. Wan Hurani Osman and Junaidah Januin..lecturers kat UMS..