Tuesday, November 25, 2008

Old treasure chest to make over


I got this old chest long time ago..baru sekarang baru nak bagi nafas baru coz dpt idea drp bloggers who loves country and shabby. To Ani, any idea to make this chest presentable...it is made of tin I guess, dah berkarat pun..gambar tu yg belum dibersihkan..now dah basuh dan gosok dgn kertas pasir..tunggu idea mcm mana nak buat...

5 comments:

echah_syed said...

jupe katne tu..?? kreatif laa dia :)

azah said...

dulu husband punya office mau rennovate..so byk brg2 lama..nak buang..hubby pun minat antique juga so dia bawa balik..rugi tak ambik mesin taip lama dan telephone...hhuhuh

annie said...

salam azah...baru dtg melawat rumah azah...comel blognya...

segan la pulak azah mention nama akak kat situ...akak ni still beginner sampai la ni...he,he..

but this is my idea...azah just spray or sapu cat[kalau rajin la], in white or cream or any color yg azah suka la...white & cream ni kira senang nak apply anything lepas tu..

lepas tu blh tampal decal/ serviettes/decoupage paper...senang keje ni sbb surface dia flat je...kalau pandai folk art-lg cantik...

azah said...

thanks 4 the comment..kat ani..guna cat apa ya...I dah tgk kedai kak ani..ada jual decal tak

annie said...

salam azah...lama tak jenguk blog azah....dah siap ke make over peti hata karun tu ?